Informatie Veulenkeuring

Op zaterdag 15 juni organiseert de NHVP in samenwerking met het Concours Hippique Haarlemmermeer een veulenkeuring te Hoofddorp, in het prachtige Haarlemmermeersebos. Veulens van alle rijpaardstamboeken zijn welkom.

PROGRAMMA De formule is nagenoeg dezelfde als voorgaande jaren. 's Middags om 16.00 vind een voorselectie op een mooie zandbodem plaats van zowel spring- als dressuur veulens. De heren Dirk Reijne, oud KWPN inspecteur NH en Joop Wessels, voorzitter veulenveiling Midden Nederland beoordelen de veulens op exterieur en in de gangen stap, draf en galop. Daarna komen alle veulens rondstappen op catalogus volgorde. De beste veulens worden aangewezen voor de finale. Alle andere veulens worden na het opstellen besproken door 1 van de juryleden. Van ieder veulen wordt een formulier opgemaakt met de positieve en minder positieve kenmerken. Vanaf 18.30 uur tijdens de opening van de avondshow van het CH Haarlemmermeer komen de allerbeste veulens aan bod in de finale die plaatsvindt op het hoofdterrein. Een aparte finale voor spring- en dressuurveulens met mooie geldprijzen. Ook dit jaar hebben we natuurlijk prachtige linten en voor de beide kampioenen een kampioensjerp aangeboden door CH Haarlemmermeer.

INSCHRIJVEN De veulenkeuring is “open” voor deelname van veulens geregistreerd binnen elk warmbloedpaardenstamboek en de veulens moeten geboren zijn voor 15 mei 2019. De keuring is natuurlijk ook open voor deelnemers van buiten Noord-Holland! Voor info en inschrijven (€ 10 per veulen) kan u contact opnemen met het secretariaat van de NHPV op het mailadres info@nhpaardenveiling.nl Kijk onder contact & inschrijven voor de gegevens die wij nodig hebben

Locatie

Manege Beukers
Wagenweg 12
1724 PT Oudkarspel