News

VEULENKEURING 15 JUNI 2019 TIJDENS CH HAARLEMMERMEER

11 april 2019

Wegens groot succes van vorig jaar organiseren wij dit jaar weer de veulenkeuring tijdens Concours Hippique Haarlemmermeer.De veulenkeuring zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 15 juni en is opengesteld voor dressuur- en springveulens uit heel Nederland die geboren zijn voor 15 mei 2019 en geregistreerd zijn bij een WBFSH erkend warmbloedpaardenstamboek. Dit zijn onder andere het KWPN, NRPS, AES, Zangersheide, BWP, Westfalen, Oldenburg, het Holsteiner Verband en DWB.

Per fokrichting worden de beste veulens uitgenodigd voor de finale, waar zij zich nogmaals mogen bewijzen en dit keer in de hoofdring van het concoursterrein. In de finale zijn er mooie geldprijzen te winnen.

De aanvang van de keuring is om 16.00u en de finale zal om 18.30u plaatsvinden in de hoofdring tijdens de spectaculaire showavond.

Kijk bij contact & inschrijving hoe u uw veulen kunt aanmelden.

Houdt voor meer informatie over de veulenkeuring de Facebook-pagina en onze website in de gaten.


RUINENKEURING 29 SEPTEMBER 2018

17 augustus 2018

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de NHPV het jaarlijkse terugkerend evenement de NHPV Ruinenkeuring & bestgaand rijpaard! Deze dag is toegankelijk voor alle sportpaard ruinen. Ook dit jaar worden er weer leuke prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors en wordt er een totaal van € 750,- aan prijzengeld uitgereikt. Het evenement vindt plaats bij Manege Beukers in Oudkarspel. Ruinen en niet goedgekeurde hengsten van alle rijpaardstamboeken mogen deelnemen. Deze dag bestaat dit jaar uit 4 rubrieken. De keuring voor springpaarden, keuring voor dressuurpaarden, bestgaand rijpaard en bestgaand springpaard. De keuring is als eerste onderdeel verplicht. Deelname aan bestgaand rij- en/of springpaard is optioneel.. De paarden zullen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Van elke groep worden de beste paarden uitgenodigd voor de kampioensronde. Aan het eind van elke rubriek zal de kampioen per onderdeel gekroond worden. De paarden zullen worden beoordeeld door gerenommeerde juryleden. Er zijn ervaren voorbrengers aanwezig die tegen vergoeding paarden voor kunnen stellen. Kijk onder informatie waar u alle verder info over deze dag kunt terugvinden.
Inschrijven voor deze dag kan via de contactpagina van deze site of een mailtje te sturen naar info@nhpaardenveiling.nl We rekenen op uw komst! Locatie: Manege Beukers, Wagenweg 12 Oudkarspel, Aanvang 11.00 uur.


ZATERDAG 29 SEPTEMBER 2018 RUINENKEURING!

25 juli 2018

Noteer vast in uw agenda: 29 september 2018 Ruinenkeuring bij Manege Beukers te Oudkarspel!

Verdere informatie volgt snel. Houdt facebook en onze website in de gaten.

.


UPDATE VEULENKEURING HOOFDDORP

1 juni 2018

Op zaterdag 16 juni organiseert de NHVP in samenwerking met het Concours Hippique Haarlemmermeer een veulenkeuring te Hoofddorp, in het prachtige Haarlemmermeersebos. Veulens van alle rijpaardstamboeken zijn welkom. Inmiddels komen de aanmeldingen binnen.

PROGRAMMA De formule is nagenoeg dezelfde als voorgaande jaren. 's Middags om 15.30 vind een voorselectie op een mooie zandbodem plaats van zowel spring- als dressuur veulens. Vanaf 18.30 uur tijdens de opening van de avondshow van het CH Haarlemmermeer komen de allerbeste veulens aan bod in de finale die plaatsvind op het hoofdterrein. Een aparte finale voor spring- en dressuurveulens met mooie geldprijzen. Een eerste prijs van € 100, een tweede prijs van € 80, een derde prijs van € 60, een vierde prijs van € 40 en zelfs de vijfde prijs kan nog € 20 mee naar huis nemen! Ook dit jaar hebben we natuurlijk prachtige linten en voor de beide kampioenen een kampioensjerp aangeboden door CH Haarlemmermeer. De veulens zullen beoordeeld worden door de heren Fred van Straaten en Bert Poppelaars, die beide lid zijn van de selectiecommissie van de Prinsjesdag Veulenveiling. Indien u aangeeft dat u uw veulen ook wil laten veilen op de Prinsjesdagveiling zullen deze heren tevens aangeven of uw veulen op de voorlopige lijst van geaccepteerde veulens kan komen te staan!

Ook zijn er professionele voorbrengers aanwezig die voor € 20,- uw veulen en merrie voor kunnen brengen.

INSCHRIJVEN De veulenkeuring is “open” voor deelname van veulens geregistreerd binnen elk warmbloedpaardenstamboek en de veulens moeten geboren zijn voor 16 mei 2018. De keuring is natuurlijk ook open voor deelnemers van buiten Noord-Holland! Voor info en inschrijven (€ 10 per veulen) kan u contact opnemen met het secretariaat van de NHPV op het mailadres info@nhpaardenveiling.nl

Inschrijven voor de veulenkeuring kan tot 14 juni. Zowel deelnemers als toeschouwers zijn van harte welkom!


VEULENKEURING HOOFDDORP 16 JUNI 2018

6 mei 2018

Na een aantal jaar is de veulenkeuring tijdens Concours Hippique Haarlemmermeer weer terug. Wij, de stichting NHPV, verzorgen de gehele organisatie hiervan. De veulenkeuring zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 16 juni en is opengesteld voor dressuur- en springveulens uit heel Nederland die geboren zijn voor 16 mei 2018 en geregistreerd zijn bij een WBFSH erkend warmbloedpaardenstamboek. Dit zijn onder andere het KWPN, NRPS, AES, Zangersheide, BWP, Westfalen, Oldenburg, het Holsteiner Verband en DWB.

Per fokrichting worden de beste 7 veulens uitgenodigd voor de finale, waar zij zich nogmaals mogen bewijzen en dit keer in de hoofdring van het concoursterrein. In de finale zijn er mooie geldprijzen te winnen.

De aanvang van de keuring is om 15.30u en de finale zal om 18.30u plaatsvinden in de hoofdring als begin van het avondprogramma.

Kijk bij contact & inschrijving hoe u uw veulen kunt aanmelden.

Houdt voor meer informatie over de veulenkeuring de Facebook-pagina en onze website in de gaten.


PROGRAMMA NHPV HENGSTENSHOW 2018

23 maart 2018

PROGRAMMA NHPV HENGSTENSHOW 2018

24 maart 2018 19.30u

Gruyter’s Memphis - Aan de hand

Hattrick Zack - Aan de hand

Jerenzo Texel - Aan de hand

Jarville - Kim Koolen

Just One - Lizzy de Gooijer

Reffrey vd Marthahoeve - Aan de hand

Go with the flow - Lia Zutt

London - Aan de hand

Jerenzo Texel - Eva van der Linde

I am Codex - Bart Lips

Gruyter’s Memphis - Sterre Buytendijk

Picasso - Aan de hand

Grand Slam VDL - Aan de hand

Rhodium - Reece Fokker

Joint Venture - Aan de hand

For Ferrero - Kim Koolen

Hattrick Zack - Jet Carstens

Karaldo VDL - Aan de hand

Casago II - Bart Lips

All at Once - Yessin Rahmouni

Gruyter’s Bruno Mars - Aan de hand

Jones - Marielle Spierings

High Shutterfly - Lizzy de Gooijer

Tijdens de show kunnen er lootjes worden gekocht. Aan het eind van de show vindt de trekking plaats. De winnaar krijgt 50% korting op een dekking naar keuze van 1 van de hengsten die deze avond aanwezig zijn! (Rhodium uitgezonderd)

Aansluitend Hengstenbal in de gezellige kantine van Manege Beukers met Live muziek van “Gewoon Jos”

*wijzigingen onder voorbehoud


UPDATE HENGSTENSHOW 24 MAART 2018

14 maart 2018

De volgende hengsten zullen hun opwachting maken op de NHPV hengstenshow op zaterdagavond 24 maart bij Manege Beukers:

Just One (v.Toulon) GGK KWPN High Shutterfly (v. Sir Shutterfly) GGK KWPN I am Codex (v.Codex One) GGK KWPN Casago II (v.Casall) GGK AES, Z Joint Venture (v.Cosun) GGK KWPN London (v.Carembar de Muze) GGK Z Jones (v.Negro) GGK KWPN Quebec VDL (v.Quabri de L’Isle) GGK NRPS For Ferrero (v.For Romance I) GGK KWPN, OLD Jarville (v.Ferdeaux) GGK KWPN Gruyter’s Bruno Mars (v.Melle Bruno) GGK NNFPS Gruyter’s Memphis (v.Brummerhoeve’s Paladin) GGK NNFPS Jay Star (v.Big Star) GGK KWPN All at Once (v.Ampere) GGK WESTF Rhodium (v.Ferro) GGK KWPN Jerenzo Texel (v.Enzo Ferrari) GGK KWPN Reffrey van de Marthahoeve Texel (v.Roman Lifestyle) GGK AES

*wijzigingen onder voorbehoud

De hengsten zullen aan de hand en/of onder het zadel worden gepresenteerd.

In samenwerking met: Stal van Vliet bv, Hengstenhouderij van Bommel, Tinus van der Bruggen, Reinie Tewis, Verhagen Horse Service, Stal van de Sande, Erik Braat, Alexandra van der Peijl, Willeke Bos, Rineke Fokker, Stoeterij van der Linde Texel, Martha Texel.

Inloop 19.00u, start hengstenshow 19.30u. De toegang is GRATIS Adres Manege Beukers: Wagenweg 12, 1724 PT, Oudkarspel (N-H)

Houdt de Facebook pagina en website in de gaten voor eventuele toevoegingen van hengsten

Hopelijk tot ziens op zaterdagavond 24 maart om 19.30u!


NHPV ORGANISEERT EEN HENGSTENSHOW IN OUDKARSPEL

27 februari 2018

Noteer zaterdagavond 24 maart om 19.30u alvast in uw agenda!

In samenwerking met diverse hengstenhouders en –eigenaren wordt er zaterdagavond 24 maart om 19.30u een hengstenshow gehouden bij Manege Beukers in Oudkarspel. Naast de dressuur- en springhengsten die bij diverse stamboeken zijn goed gekeurd, zullen er ook New Forest hengsten aanwezig zijn.

Een overzicht van de hengstenhouders en –eigenaren en de hengsten volgt nog. Houdt de NHPV website en Facebook-pagina in de gaten!


30 september 2017 2e editie NHPV Ruinenkeuring & bestgaand rijpaard

6 augustus 2017

Vanwege het grote succes van vorig jaar organiseert De NHPV op 30 september 2017 de 2e editie van de NHPV Ruinenkeuring & bestgaand rijpaard! Deze dag is toegankelijk voor alle sportpaard ruinen. Er wordt een totaal van €750 aan prijzengeld uitgereikt en leuke prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Het evenement vindt plaats bij Manege Beukers in Oudkarspel. Ruinen en niet goedgekeurde hengsten van alle rijpaardstamboeken mogen deelnemen. De dag bestaat uit drie rubrieken. De keuring, bestgaand rijpaard en bestgaand springpaard. De keuring is als eerste onderdeel van de middag verplicht. Deelname aan bestgaand rij- of springpaard is optioneel.. De paarden zullen worden ingedeeld in leeftijdsgroepen. Van elke groep worden de beste paarden uitgenodigd voor de kampioensronde. Aan het eind van elke rubriek zal de kampioen per onderdeel gekroond worden. De paarden zullen worden beoordeeld door gerenommeerde juryleden. Er zijn ervaren voorbrengers aanwezig die tegen vergoeding paarden voor kunnen stellen. Ook kunt u een box huren waar u uw ruin kunt stallen tijdens het evenement. Kijk onder informatie waar u alle verder info over deze dag kunt terugvinden.
Inschrijven voor deze dag kan via de contactpagina van deze site of een mailtje te sturen naar info@nhpaardenveiling.nl We rekenen op uw komst! Locatie: Manege Beukers, Wagenweg 12 Oudkarspel, Aanvang 12.00 uur.

flyer NHPV 2017

3 november Fokkerscafé Dressuur

16 oktober 2016

Hoe gaat het met de ontwikkeling van de dressuurpaardenfokkerij? Aanstaande 3 november organiseren we weer een fokkerscafé bij Manege Beukers en proberen we daar achter te komen. Sprekers deze avond zijn Jacques Maree, Marian Dorresteijn, Tim Coomans en Willem van der Linde. Aanvang is om 19.30 uur. Entree € 5,- incl consumptie. We hopen op uw komst!

Fokkerscafe header

Locatie

Manege Beukers
Wagenweg 12
1724 PT Oudkarspel